4.DEN - Středa

06.01.2024 16:41
I přes chladnější noc jsme se probudili do příjemného rána, kde jako dopolední program na děti čekala první část hry Jak se staví sen. Tato hra probíhala v lese, kde si děti našly pěkné místo, kde mohly postavit svůj vysněný tábor, tak, jak by si ho představovaly, např. s fotbalovým hřištěm, autodromem, zeleninouvou zahradou, apod. Jak se to dětem povedlo se můžete přesvědčit v galerii. Po obědě a odpoledním klidu byla pro děti nachystána hra Bludiště, jejíž první část se jmenovala Aktivity. Ano, jedná se o nám všem dobře známou pantomimu, kreslení, a v našem případě 3D slova, které děti vytvořily ze svých těl, což nebylo jednoduché, ale pro děti nic, co by nezvládly. Jako figurky měly děti plastové lahve v barvě svého oddílů a hrací pole bylo nakresleno na zemi uprostřed tábora.
Po svačině se děti odebraly se svými vedoucími a starším oddílem na hřiště do blízkých Čeložnic, kde si zahrály míčové hry – fotbal, volejbal, vybíjenou, …
Jako večerní hru jsme si pro děti připravili již tradičně velmi oblíbenou ŠÁTKOVANOU, na kterou se děti ptaly od prvního dne tábora. Všechny děti si hru náramně užily a příjemně unaveny se se stmíváním odebraly zpět z louky do tábora, kde po vyčištění zubů a převlečení do pyžamka ulehly do svých stanů.