1. Den - Neděle 1.7. 2018

03.07.2018 09:41

Po roce plném příprav a plánování jsme opět zde, na hranici civilizace a bujně-rozlehlého, zeleně-bzučíce-trčivého, voňavě-hrbolatě-šumivého Chřibského lesa. I když tomu možná nebudete věřit, nachází se zde za vesnicí Čeložnice historické velkoměsto Londýn, do kterého tuto neděli dorazilo spoustu malých budoucích detektivů. Tito, zatím detektivní praktikanti, se po propuštění zpod křídel svých rodičů, rozdělili do čtyř detektivních sborů ve kterých budou muset prokázat důvtip, spoustu dovedností a splnit důležité zkoušky, aby se z nich stali opravdoví detektivové. Bude to nelehký úkol, ale mají na to celé dva týdny.

Po zabydlení ve svých stanech se nejdřív dítka musela pochopitelně seznámit s okolím a děním tábora. Kde budou papkat, kde budou spinkat, kde se budou umývat a kde budou odkládat. Po obědě proběhla první hra, při které sbory měly za úkol najít a zkompletovat své detektivní znaky, z kterých pak vytvořily vlajku. Dalším úkolem detektivních sborů bylo vymyslet si svůj vlastní název a motivační pokřik, který je bude vždy provázet při řešení všech detektivních případů. Večer pak proběhl první slavnostní a seznamovací táborový oheň, při kterém se hodně zpívalo a hrálo spoustu táborákových her.

A následovalo první spinkání ve stanech, které bývá pro některé těžší. Naštěstí nikdo ani nezaplakal, možná za to mohla ukolébavka, kterou jsme zvyklí tradičně zpívat v hloučku vedoucích uprostřed tábora dětem každý večer.

 

FOTOGRAFIE