1. Den - Neděle

07.07.2017 08:49

Tak Země zase oběhla Slunce, uplynul nám rok a je čas tábora. Tentokrát jsme se přesunuli o několik kilometrů dále z Polany do Chřibů, z Afriky na území Řecka a Itálie jen o pár tisíciletí zpátky v čase do Bájné antiky. Pro Slunce to byla zřejmě náročná cesta, jelikož se nám na první den tábora schovalo za mraky a nechalo nám pěkně zapršet. Počasí nám tak zkomplikovalo příjezd dětí na tábor. Příjezdová cesta k táboru byla rozblácená až příliš, že by zapadl i ten nejsilnější vůz. Hold se kufry musely vzít do rukou a přenést se přes louku. Většina dětí to brala s optimismem až na pár rodičů.

    Po příjezdu se děti seznámily se svými oddílovými vedoucími, kteří si je rozdělili do oddílů a do stanů. Když byli všichni rodiče na cestě zpátky domů a dítka ubytována, seznámili jsme se společně s chodem a režimem tábora, abychom se spolu ještě lépe poznali, vyrazili jsme na procházku spojenou s průzkumem přilehlého okolí.

    Po návratu nám do večeře zbývalo ještě trochu času a tak jsme se vrhli na přípravu slavnostního ohniště pro večerní táborák, který mohl proběhnout, protože se v průběhu dne počasí umoudřilo, přestalo pršet a udělalo se tepleji. Zpívalo se, hrálY se hry a po tradiční ukolébavce se šlo zachumlat do spacáku vstříc prvním táborovým snům a chrápáníčku.


 

ODKAZ NA FOTKY