1. den - Příjezd

05.07.2016 17:49

 

    Tak jsme se tu opět sešli. Druhým rokem na nové táborové základně ,ale se stejnými lidmi. Musím se přiznat, že se na nadcházející dny těším celý rok. Nejde jen o útěk z betonové šedi měst. Ta táborová atmosféra s fajn lidmi, super dětmi a nádhernou přírodou všude okolo, je opravdu nakažlivá a návyková.

    První táborový den se nám trošku zamračilo počasí , ale jelikož jsme už ostřílení expediční průzkumníci, nemohla nás ani tahle neblahá skutečnost zaskočit. Což se posléze potvrdilo tím, že všichni naši noví mladí badatelé dorazili v plném počtu. Když se pak rozdělili do čtyř expedic, rozloučili s rodinnými příslušníky a vybalili si svá zavazadla, mohli konečně všichni vyslechnout jaké nástrahy, nebezpečí a dobrodružství je mohou čekat na následující expedici do samotné Afriky. Po vstřebání  všech informací a strávení vydatného oběda, měli jednotlivé expedice za úkol vymyslet svůj název, pokřik, vyrobit vlajku a expediční vozidlo. A tak už teď víme že, naše čtyři expediční týmy jsou Kongští badatelé, Rudé tlapy, Expedice Olgoj Chorchoj a Písečná bouře. Po večeři proběhla tradiční táborová hra šátkovaná a jak už tak na začátku tábora bývá slavnostní táborák.

    Omlouvám se za zpoždění prvních zápisků, ale ačkoliv se to někomu nemusí tak zdát, čas je náš nepřítel. Letos jsme si naplánovali náročnější program a zkoordinovat to tak, aby pracovalo vše jak má, bylo přednější.  Pokud se v následujících dnech vyskytne další prodleva mezi zápisky, mějte prosím s námi trpělivost.

 

S.K.

 

ODKAZ NA FOTKY