12. Den - Čtvrtek

14.07.2017 23:21

Dnes nás čekal kreativní den, protože večer měl proběhnout divadelní festival v našem táborákovém átriu. Takže se tábor rozdělil na čtyři části, aby v každém koutě mohl každý oddíl o samotě tvořit, vymýšlet divadelní hru, kostýmy atd. Divadelní hry musely obsahovat dvanáct slov jako např. sandále, koloseum, medůza, víno, gladiátor atd. což bylo podmínkou od movitých mecenášů, kteří si hry objednali a slíbili tučnou odměnu tomu oddílu, který je nejvíce pobaví a zaujme. Děti se zapojily všechny, ty co ve hře přímo nehrály, vytvářely kostýmy nebo se podílely na tvorbě scénáře a choreografie.

                Mezi kreativní tvorbou proběhl na rozhýbání Spartský závod, který měl čtyři stanoviště: hod oštěpem, střelba z luku, hod šiškou a střelba z praku.

                Po večeři proběhl u táborového ohně očekávaný divadelní festival. Přál bych vám to vidět. Scénky stály za to. Kostýmy byly úžasné. Mecenášům se budou těžko vybírat ti nejlepší. Po scénkách přijel antický vozataj s centurionem, který svíral pochodeň a zapálil náš táborový oheň. Zazpívalo se pár táborových písní, a protože už byla tma a dost pokročilá noc, šlo se na kutě.