13. Den - Pátek

14.07.2017 23:22

A máme před sebou poslední den tábora. Po poslední rozcvičce se děti napapkaly, a pak proběhl závod s názvem Řecký golf. Nebyl to klasický golf, údery se totiž nepočítaly. To co hrálo hlavní roli, byl čas. Každý člen oddílu musel co nerychleji dostat svůj míček skrz trať plnou různých překážek až nakonec do ďůlku, poté předal hůl a míček dalšímu členu oddílu.

Po závodě byl čas na poslední bojovou celo-táborovou hru, která možná zamíchá body a pořadím oddílů v celo-táborovém soutěžení. Děti byly natěšené uhnat ke konci ještě nějaké ty body. Hra nesla název Kaledonské svině.  Tato svině je bájné zvíře, které chrání říši zvířat od lidí, snažících se dětí, nějaké to zvíře upytlačit. Naše svině, kterých bylo celkem deset, se jim v tom snažilo zabránit.

Teď už je momentálně po odpoledním klidu a děti hrají hry v táboře. Vypadají, že si hrají, ale přitom bedlivě čekají na sčítání a odčítání všech bodů, ostrovů, metropolí, soutěží. Nikdo, pořádně neví, kdo, jak a kam z té obrovské rovnice spletité spadne. Po večeři se tento záhadný oříšek rozlouskne. Všechny nakonec stejně čekají ceny a sladká odměna. Po vyhlášení všech závodů jednotlivců nastane ta nejočekávanější chvíle, kdy oddíly utratí své poslední tetradrachmy a provedou závěrečné tahy po mapě, které určí celkové pořadí v celo-táborové hře. Nebudu vám psát, kdo se jak umístil, protože vám to vaši nedražší zítra rádi řeknou sami. Den uzavřeme, jak už to tak tradičně bývá, posledním slavnostním táborovým ohněm.