2. Den - Pondělí 2.7. 2018

03.07.2018 09:43

Pondělní ráno v Londýně u Chřibů bylo pro děti, předpokládám, poněkud odlišné od jejich klasického prázdninového rána. Budíček, rozcvička, hygiena, snídaně… poněkud ve vojenském rytmu, ale i detektivní praktikanti potřebují dostat do krve disciplínu.

Po jídle, pro lepší trávení, následoval Identifikační závod, ve kterém bylo devět stanovišť, na kterých si děti kompletovaly údaje do svých průkazů detektiva (věk, kategorie, hmotnost, výška, barva očí, barva vlasů, počet zubů, velikost nohy, obvod hlavy). Když všichni úspěšně doběhli, stali se právoplatnými členy detektivního výcviku, který pro ně právě započal. Z průkazu si děti mohou vyčíst, že je čeká ještě spoustu zkoušek z Daktyloskopie, Balistiky, Grafologie, Kryptografie (apod.), aby se mohly povýšit z detektivních praktikantů například na d. asistenta nebo d. inspektora či d. komisaře. Jelikož detektivní sbory začaly za své úspěchy dostávat peněžní odměnu v podobě táborových liber, musely si zkonstruovat bezpečné místo, kam tuto hotovost ukládat. A co je bezpečnější než bytelný trezor. Výroba šla dětem od ruky, a všechny čtyři trezory sršely originalitou.

Po obědě a odpoledním klidu šly děti na hřiště vybít energii míčovými hrami a jelikož jí měly vážně hodně, pokračovaly na louce při šátkované. Na večer se dětem vysvětlila celo-táborová hra, jak si za získané libry budou moci nakupovat jízdenky na tramvaj, drožku, taxi nebo parník, s jejichž pomocí budou putovat po mapě Londýna, kde budou nacházet stopy k řešení velkého záhadného případu.

  

FOTOGRAFIE