3. den - Somálsko

06.07.2016 22:47

    Třetí táborový den se naše expedice vydaly do Somálska, proto také měly vydatnou snídani. Pro jistotu. Po snídani následoval výukový program, jehož různými částmi se expedice po dni střídaly.

    Po odpoledním klidu se museli naši badatelé postavit překážce, před kterou stojí obyvatelé Somálska dennodenně. Problém spočíval v nalezení pitné vody a jejím transportováním do potřebných suchem prahnoucích oblastí. Závod byl opět formou štafety. Členové expedice vybíhali po jednom k nejbližšímu napajedlu, kde naplnili kelímek a běželi zpět, aby jím naplnili svůj hrnec. Po doběhnutí jednoho člena vybíhal další do té doby, dokud nebyl jeden ze čtyř hrnců plný a my tak věděli, která expedice je ta vítězná.

    Somálskou sáhu završovala večerní bojová hra Skalní malby v Las geel. Badatelé měli za úkol prozkoumat danou oblast, ve které se údajně mělo nacházet okolo dvaceti skalních maleb z dávných kultur. Průzkum jim ztěžovaly tamější pirátské gangy, které netouží po ničem jiném než zlatě a krvi. Naši průzkumníci nedbali výhružek a zlosti v očích somálských pirátů a statečně se vrhli do víru dobrodružství. Než zcela zapadlo slunce, byla oblast prozkoumána a všechny malby objeveny, bez obětí na životech našich průzkumníků i pirátských sabotérů.

    Po dlouhém dni plném nových zážitků jsme ulehli k odpočinku, abychom tak každý, brouzdaje svou vlastní snovou krajinou, nabrali sílu na zážitky zítřejší.

Dobrou noc.

S.K.

 

ODKAZ NA FOTKY