3. Den - Úterý

07.07.2017 08:57

 Třetí den se děti po rozcvičce a snídani mohly vrhnout na táborový program, ale ještě před tím se musely vyvětrat všechny stany od smrádku. Předchozí den byla totiž na oběd čočena, a to musím vzdát hold kuchařkám, protože byla vynikající. Děti nic nevracely a všechno snědly.

     Když se oblak nad táborem rozplynul, přestaly štípat oči a veverky padat v bezvědomí ze stromů, mohly se děti vrhnout na dobývání antiky - mapy v jídelně, kterou mohli někteří z vás vidět při příjezdu. Každý oddíl si získal přízeň svého boha pomocí mincí, nakoupily kameny, které převážely na nejbližší ostrov a už začaly stavět chrámy, univerzity, pevnosti a přístavy. Bylo to sice první dobývání, ale i tak byly znát první náznaky rivality a soupeření mezi oddíly.

    Po té co děti započaly stavění svých metropolí, dostaly nelehký architektonický úkol, postavit funkční akvadukt dle daných parametrů. Akvadukt musel mít jednu levotočivou, jednu pravotočivou zatáčku, jednu metr a půl dlouhou rovinku a hlavně musel být postaven z přírodních materiálů. Jediné co měly děti k dispozici, byl konopný provázek. Na postavení akvaduktů měly dvě hodiny a poté přišla zkouška funkčnosti průtoku. Pět litrů vody se nalilo do žlábku všech čtyř akvaduktů a počítalo se, kolik vody vyteklo na druhém konci. O kapku zvítězil jeden oddíl xD, ale jinak byly akvadukty vážně suprové a děti si s nimi daly dost práce… viz foto.

    Před večeří se odehrála jedna z nejoblíbenějších her šátkovaná, která až na jeden palec naší vedoucí Káji, proběhla bez úrazu a větších problémů. Po večeři si unavené děti udělaly poklidný večer deskových her a šli spinkat.