4. Den - středa 4.7. 2018

04.07.2018 20:03

Jestli jsem o předchozím dni mluvil v souvislosti s pěkným počasím, tak to dnešní nastavilo laťku vysoko. Pokud bude takhle krásně i zítra, pravděpodobně se sbalíme a vyrazíme s dětmi na koupaliště si trochu zařádit v osvěžující vodě.

Po snídani čekaly na detektivy dva expertízní obory a to z balistiky a kryptografie. Tyto semniáře je potřeba podstoupit, aby se tak dostali naši detektivní praktikanti v žebříčku hodností o něco výše. Na balistice se děti dozvěděly vše potřebné o bezpečnosti střelby z luku a vzduchovek. Pak mohly přejít k praktické zkoušce. Na expertízním oboru z kryptografie se děti poučily o rozličných šifrách a také se jich řadu naučily používat a luštit.

Nabyté vědomosti a dovednosti děti uplatnily při střeleckém závodu po odpoledním klidu. Na stanovištích se nacházel hod granátem, střelba z luku, střelba z jedno-ruční kuličkové zbraně a střelba ze vzduchovky.

Po závodě před večeří se odehrála ještě bojová hra s názvem sklady gangů. Děti se měly stát špiony a nepozorovaně proniknout do blízkosti ilegálních skladů patřící různým gangům a zjistit jejich zásoby, zapamatovat si je a pak nahlásit jejich stav.

 

 

 

FOTOGRAFIE