6.Den - Pátek 6.7.2018

06.07.2018 23:04

Na kraji Chřibských lesů se do nového dne probudilo všech 47 dětí. Všem se po včerejším dni spalo krásně s vědomím, že je hlídka poctivě hlídá. Jelikož bylo zatím málo kreativních her, rozhodli jsme se dát dětem celé dopoledne na stavbu miniaturní repliky našeho tábora z přírodních materiálů. Výsledky obrovsky předčily naše očekávání, ostatně se můžete přesvědčit sami při sledování fotek.

V odpoledním klidu na děti čekalo malé překvapení. V tomto horkém dni dostaly jako svačinu kopečkovou zmrzlinu. Měly na výběr mezi jahodovou a čokoládovou, ale většina si dala obě :) Před večeří se odehrála bojová běhací hra rukojmí. Detektivové měli za úkol vysvobodit rukojmí ze spárů ozbrojených a maskovaných banditů. Ti je mohli postřelit pomoci stříkacích pistolek. Svou trefu ztvrdili červenou značkou na kartičkách hráčů tak, že jim „postřelili“ končetinu na vyobrazeném panáčkovi. Poslední, pátá trefa, zlikvidovala detektiva nadobro. Prostě se děti musely snažit nebýt chyceni.

Nakonec děti neměly běhání dost, a tak si vyžádaly oblíbenou hru šátkovanou. Po převlečení mokrých prostřílených svršků vyrazily na hru. Jelikož nám právě teď, když píšu tento článek, už nějakou chvíli poprchává, zakončili jsme den hraním her v suchu pod střechou jídelny. Doufám, že se nám počasí umoudří, protože máme v plánu zítra vyrazit na puťák.

 

 

 

FOTOGRAFIE