Kapitola 2

09.11.2014 22:06

Třetí den máme úspěšně za sebou a mně nezbývá než napsat, že byl velmi pestrý. I díky tomu, že nám počasí letos zatím přeje. Snad to nezakřiknu. Inu, posuďte sami:

Po budíčku v 7:30 a následné tradiční rozcvičce, která k našemu táboru již neodmyslitelně patří, si děti nabatikovali své bílé šátky podle barev, jež byly přiděleny jejich vesnicím. Jsou čtyři podle ročních období na zelenou jarní, červenou letní, žlutou podzimní a modrou zimní. Výsledky této aktivity budou známy zítra. To se totiž nachystané šátky ponoří do barev a až vyschnou, budou zdobit hlavy všech vesničanů. Následovala již tradiční hra latrína, kdy si hráči vybírají z latríny (kýbl) životy ve formě útržků toaletního papíru a snaží se je pronést ke své babce záchodářce. Ovšem nemají to jednoduché, protože je na zadaném území nahánějí průjmy, což jsou vedoucí oddílů. Ti mají své zadané názvy jako například explozivní, oříškový, tekutý a podobně. Ti jim životy berou. Když životy dojdou, jednotlivci si na území musí najít zácpu. To je další vedoucí, který jim životy vydává. Vyhrává družstvo, kterému se podaří pronést nejvíce životů.

Po obědě a odpoledním klidu již byl připravený pamatovací závod. Na vyznačené trase jsou připnuté lístečky s obrázky. Děti trasu prochází a snaží se zapamatovat si co nejvíce obrázků. Tento závod bude vyhodnocen dnes večer.

Ale protože je únor a ten je tradičně zasvěcen zabíjačkám a masopustu, tak ani u nás v Liptákově jsme vyjímku neudělali. Vedoucí převlečení za nádherná prasátka se rozběhli po louce a vesnice je měly za úkol odchytit a přinést na základnu. Tam měly již připravené imaginární čuníky na opravdovou zabíjačku. Musely udělat trojnožku, jejich prasátko na ni zavěsit a vykuchat. Uvnitř byly ukryty sáčky s červenou vodou jako krví a další s blátem. Z těch měly za úkol vyndat obsah a vyrobit tlačenku. Bláto musely napěchovat do střeva a zavázat. To vše bylo na čas a doporučuju nahlídnout na fotky i na videozáznam, protože to fakt stojí za to vidět :D

Po včeři a hlavním nástupu jsme stihli ještě klasickou hru s názvem fazolačka, Děti se snaží pronést na zadané místo fazole, které jim jsou přiděleny. Kolem něj se je ale snaží vedoucí odchytnout a po ťapnutí jim ji odebrat. která skupina má na konci více fazolí ve svém hrnečku, ta vyhrála a hra se otočí. Vedoucí jdou útočit a děti bránit. Je to velmi oblíbená bojovka, která je vždy žádaná. Prostě, pohyb terénem po lese, maskování a obratnost, to je stále velmi populární.

V tuto chvíli se děti po náročném dni pomalu odebírají do svých chalup k zaslouženému odpočinku.

Ještě všem doporučím si zítra zakoupit Hodonínský deník. Dnes u nás byla jeho redaktorka a udělala o nás do zítřejšího vydání malý článek. Sami jsme zvědaví. Ovšem pokud se starosta Kyjova stane ministrem nově vznikající vlády, prý se zveřejnění článku bude muset posunout. Tak uvidíme. To jen tak, aby se vědělo.

Já se s vámi všemi pro dnešek loučím s přáním klidné noci a snad zase zítra opět napočtenou ;) A pokud se vám bude chtít, pište nám do naší návštěvní knihy, jak se vám články a fotky líbí. Předem děkujeme ;)

Z Čeložnic pro táborové stránky Komanč a spol :)

Slíbené video je zde: www.youtube.com/watch?v=4ystIAMiUMo&feature=youtu.be