3. Den - Úterý 3.7. 2018

04.07.2018 19:49

Před líčením dění třetího dne bych vás rodiče chtěl požádat o důkladné vyplňování údajů na dopisy a pohledy pro vaše děti. Sice správně vyplňujete adresu našeho tábora, ale je také potřeba zadat jméno dítěte, pro které je dopis zasílán. Z pohlednic to ještě vyluštíme, ale dopisy musíme otevřít, abychom je dali do správných rukou.

Druhé táborové ráno bylo již poněkud teplejší a také noc nebyla tak chladná jako ta předchozí. Po vydatné snídani čekal na děti nebezpečný úkol. Detektivové musí prokázat odvahu tím, že zastaví pašování uměleckých děl. Jelikož jsou ale děti zatím pouze detektivní praktikanti a pašeráků bylo mnoho, nebyla to klasická hra na policajty a zloděje. Detektivní praktikanti museli být buď hodně rychlí nebo pracovat v utajení, aby se nedostali do spárů pašeráků, jinak by to pro ně dopadlo hodně zle. Detektivní sbory mezi sebou soupeřily o to, kdo zachrání před černým trhem nejvíce uměleckých děl.

Po odpoledním klidu odstartoval pamatovací závod. Princip byl jednoduchý, zapamatovat si co nejvíce po trase vyznačených obrázků a co nejrychleji se dostat do cíle. Spojení obratnosti a bystrosti.

Večer byly děti poněkud unavenější, a proto jsme zvolili nenáročný program, promítaní filmu. Děti si sami zvolily pomocí ankety, na který ze sedmi dostupných filmů se budou koukat. Pak vyčůrat a spát...

film


 

 FOTOGRAFIE