Táborový zpravodaj díl 2

09.11.2014 22:21

Pro někoho dobrý podvečer, pro jiné hezké ráno. To podle toho, kdy tohle čtete. Jak jsem slíbil včera, tak dnes plním a k psanému textu přidávám i fotografie a nějaké to video ze včerejška a dneška. Ale popořádku.
První den našeho pirátského tábora byl ve znamení přípravy k vyplutí na otevřené moře. Jednotliví lodníci se pěchovali do svých kajut, probíhaly poslední dodělávky na lodi a nakládaly se zásoby na dalekou čtrnáctidenní plavbu. Všichni byli náležitě poučeni o tom, co je čeká a nemine. A těsně před tím, než naše loď opustila domovský přístav, tak zbyl čas i na malý zábavný večírek. Zkrátka a dobře, začátek, jak se na takovou pravou pirátskou plavbu sluší a patří.
Ráno jsme sice zjistili, že počasí nám do začátku plavby tak úplně nepřeje, ale trocha vody nás nemůže odradit. Dopoledne jsme trávili společně v lodní jídelně, kde si účastníci plavby nejprve batikovali šátky, které od nás dostali pro tuto příležitost. Následně byla připravena velkolepá lodní bitva. A to po pirátských jednotkách a na velké hrací ploše stylem každý s každým. Princip této hry jistě všichni znají. Prostivníci si na čtverečkovaný papír nakreslí lodě a navzájem je těm druhým hledají. Kdo sestřelí všechny soupeřovy lodě, ten vyhrál. Po obědě a odpoledním klidu už byl čas na výrobu oddílových truhlic na zlaťáky a perly. Ty budou získavat za hry a soutěže a musí je někam ukládat. A protože se fantazii meze nekladou, tak výsledné provedení jednotlivých truhel je velmi povedené a originální. A protože počasí se odpoledne konečně umoudřilo, tak jsme toho využili a přesunuli se na louku, aby si piráti po celodenním sezení v jídelně trochu protáhli těla při naší velmi oblíbené hře: Šátkované. A řeknu Vám, na vlastní kůži jsem si vyzkoušel, že to není vůbec jednoduché, hledat šátky a do toho běhat ve vlhké trávě. Ale stálo to za to. Ostatně hurónský řev, ozývající se z hrdel bojovníků, dával tušit, že všichni to protažení při bojovce už potřebovali.
A protože se již blíží večerka, tak jen krátký závěr v jedné větičce: Nikdy nezoufej nad počasím. I když prší, tak se můžeme bavit :)
Z Čeložnic pro táborové stránky píše Komanč a videa s fotografiemi přidává Steen. Buďte i nadále s námi. My Vám za to naoplátku děkujeme :)

Fotgrafie z našeho tábora najdete na stránce:

https://zalesak-celoznice.rajce.idnes.cz/Pod_Piratskou_Vlajkou_2014/

Videa

https://www.youtube.com/watch?v=OcWx-OiK8SA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=2VKbzmgEd3g&feature=youtu.be