Vzhůru na palubu, dálky volají...

09.11.2014 22:22

Dobrý den všem čtenářům, převážně jistě z řad rodičů, jejichž ratolesti právě nyní prožívají první hodiny dalšího tábora, který jsme pro ně připravili. Jako každý rok, tak i letos se Vám budeme snažit přinášet, co možná nejpravidelněji, všechny aktuality z našeho tábora, ale i fotky či videa, na něž jsou naši stálí účastníci zvyklí a ti noví si sem snad také brzy cestu najdou. Taktéž budeme znovu rádi, když nám do knihy návštěv na tomto webu sem tam napíšete vaše postřehy, vzkazy, náměty, zkrátka takovou zpětnou vazbu od Vás čtenářů, abychom věděli, že to vůbec někdo čte a není to zbytečná práce. Tak tedy příjemné počtení i čas strávený u našich stránek a pojďme na to.

První den je vpodstatě klasický program každý rok a dá se měnit jen lehce. To podle celotáborové tématiky. Letos jsme zvolili za téma piráty a všichni, kteří přijeli, to podle obleků vedoucích hned poznali. Stejně tak i podle imitace lodi, která stojí uprostřed tábora. Zkrátka, motivace se nesmí podcenit a všichni se musí cítit jako na pravé pirátské lodi. Následuje rozdělení dětí do oddílů, v našem případě pirátských družin, ubytování jednotlivých pirátů do jejich kajut a vysvětlení základních pravidel a táborového řádu. Jelikož je spousta dětí nových, tak je potřeba na tohle klást zvláštní důraz. Letos máme tábor naplněn beze zbytku, za což jsme rádi. Bohužel jsme museli i několik účastníků odmítnout, ale to značí, že je o tábor zájem a to nás moc těší. Pevně věříme, že tomu bude tak i nadále.

Po rozdělení následovalo zběžné a základní poznání nejbližšího okolí, příprava vlajky a truhly na zlaťáky i vzájemné seznámení s ostatními členy tábora. Vzhledem k tomu, že nám tu zapršelo, tak místo klasického zahajovacího táboráku bude posezení v jídelně se spoustou programu, písniček s kytarou, zábavy a všeho, co k úvodu táboru patří. 

Snad tedy vše vyjde podle plánů a za čtrnáct dnů se vrátí domů spousta spokojených táborníků s velkým množstvím zážitků, na něž budou jistě dlouho vzpomínat. Za vedení tábora vám všem garantuju, že my se o to budeme snažit, jak jen nejlíp umíme.

Z čeložnické tábora pro zálesácký táborový web Komanč :)

Fotky z dnešního a zítřejšího dne budeme přidávat na naše zálesácké Rajče. Odkaz vložím, jakmile stáhneme provní fotky.