1. DEN - Neděle

03.07.2023 09:13

Všude školní rok už skončil, ale u nás právě začal. Tuto neděli 2. července 2023 kolem jedenácté hodiny dorazilo na půdu naší kouzelnické školní instituce plno mladých a nadějných čarodějů, aby se zapsali do prvního ročníku a stali se tak našimi studenty.

Po zápisu a ubytování v komnatách našeho hradu studenty před obědem rozdělil do kolejí moudrý klobouk. Když se studenti dozvěděli, ke které koleji patří, jakou mají kolejní barvu a kteří jsou jejich profesoři, mohli jsme společně sednout k hodovním stolům. Po výborném obědě, jsme si dali chvilku oraz, aby nám slehlo. Někteří tuto chvíli volna využili ještě k vybalování, povídání si co se jim od minulého tabora přihodilo, čenžování kokin z domu a ti co měli příliš energie vzali míč a blbnuli.

Pak následovalo seznámení se s chodem a režimem tábora a projití si školních pozemků, aby studenti věděli, kde se mohou napít šťávy či vody, kam jít na záchod a podobně. Potom vyšly koleje jednotlivě na procházku po důležitých místech v okolí tábora. Na stanovištích měli za jednoduché seznamovací kolektivní úkoly získat školní pomůcku. Během této procházky dostali lejstro se zadáním úkolů s deadlinem dalšího dne ve čtyři hodiny. Vymyslet si kolejní hymnu, vyzdobit si erb a prapory.

Po večeri následoval zahajovací slavnostní táborák, během kterého jsme si společně zazpívali a zahráli spoustu her a scének. Jak už se stalo v předchozích letech zvykem, den jsme zakončili ukolébavkou, kterou kompletní táborový personál včetně kuchařek i údržbářů zpíváme vaší drobotině zachumlané do spacáčků..

 

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/1._DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_2023/