10. DEN - Úterý

12.07.2023 19:02

Desátý den tábora začal společnou rozcvičkou, po které se děti nasnídaly, aby byly připraveny na následující závod KOUZELNÉ CUKROVINKY. Děti se jako vždy posílaly po jednom a na jednotlivých stanovištích bylo jejich úkolem poznat, co jim vedoucí dává ochutnat. Pro děti, které jsou na něco alergické, byla vždy nachystána alternativa. Mezi ochutnávkami se objevil např. piškot, chleba, paprika, mrkev, jablko, okurek, …

Na druhou dopolední část se děti po svačince v doprovodu Bubáka přesunuly na nedaleký palouček v lese, kde na ně čekali vedoucí a instruktoři, aby se zahrála celotáborová hra s názvem SOUHVĚZDÍ ČARODĚJE. Děti se seřadily na jedné straně a jejich úkolem bylo přinést hvězdy z protější strany paloučku, aniž by je při tom vsála černá díra (vedoucí a instruktoři). Hvězdy musely co nejdříve nalepit na souhvězdí nakreslené na kartonu. Která kolej přinesla nejdříve všechny hvězdy, vyhrála.

První část odpoledního programu probíhala na hřišti v Čeložnicích, ale aby si děti odpočinuly od všech závodů a turnajů, mohly si vybrat, jakou míčovou nebo jinou hru budou hrát. Oddíl starších (čti GUČA) si tyto hry rozdělil a pomohl nám tak s programem pro děti. Děti tak strávily na hřišti necelé dvě hodiny a na večeři se vracely zpět do tábora. Večeře pro ně byla připravena tak, že si každý opekl vlastní špěkáček u předem připraveného a rozdělaného ohně. Po večeři děti u ohně zůstaly, přinesly se pro ně zpěvníky a naše kuchařka Olinka s nima zazpívala spoustu oblíbených táborákových písniček. Zahrála se také oblíbaná partička a hra O-rin-gin-gin.

V průběhu táboráku se pro děti připravila noční hra s názvem NOČNÍ OBLOHA, kdy děti v naprosté tichosti a tmě měly za úkol za pomocí svých baterek vytvořit dané souhvězdí. Souhvězdí bylo předpřipraveno v podobě proděravělého kartonu, ke kterému se přikládaly baterky. Vždy souhvězdí tvořilo tolik dětí s baterkama, kolik je počet hvězd v souhvězdí. Jak mělo souhvězdí vypadat vždy dětem napovídalo jedno dítě z koleje, které si předem kolej určila.

 

www.rajce.idnes.cz/kctwoodcraft/album/10-den-bradavice-skola-car-a-kouzel-lt-celoznice-2023?