11. DEN – Středa

14.07.2023 09:44

Ikdyž některých z nás již brzy ráno probudila bouřka, na tábor spadlo jen pár kapek a ve chvíli, kdy se probudil celý tábor, už skoro nepršelo. Děti se v klidu nasnídaly a po deváté hodině se společně odebraly na hřiště do Čeložnic na poslední famfrpálový turnaj. Všechny děti si velmi dobře uvědomovaly, že jde o poslední možnost zvítězit a zapsat se tak na putovní pohár. Zápasy byly velmi vyrovnané a poklidné, hodně se taktizovalo a šetřilo energií, děti vyhledávaly spoluhráče na hřišti a perfektně si nahrávaly. Po napínavém souboji nakonec potřetí zvítězila kolej Lesupán.

Když se děti vrátily do tábora, byl čas oběda. V odpoledním klidu spoustu dětí využilo volné chvili a prospaly se nebo odpočívaly ve stanech, což se nám podařilo zachytit i na pár fotkách.

Odpoledne se děti po kolejích vydaly na své poslední výuky, aby tak dosáhly všech potřebných znalostí, které budou potřebovat na závěrečné zkoušky.

Po večeři se zahrály hry v táboře, deskové nebo karetní hry v jídelně. Večer utíkal v poklidu a my čekali, než se setmí, aby se mohla zahrát poslední hra s názvem SVATOJÁNSKÉ MUŠKY. Ve hře šlo o to, že po lese jsou rozmístěny svatojánské mušky v podobně svítících light-sticků, a úkolem dětí bylo nasbírat jich co nejvíce. Aby to nebylo tak jednoduché, chodily děti po dvou, svázáni kotníkama k sobě. Po lese se pohybovali lesní duchové, strážci svatojánských mušek, kteří se dětem snažili tyto mušky brát zpět a vracet je do lesa. Zároveň na děti dávali pozor, aby nedošlo k žádnému zranění.

Hranice herního pole byla označena svíčkama a vedoucím v podobě majáku, který svítil baterkou a obracel děti kdykoliv by mohly překročit pomyslnou hranici.

Po překvapivě rychlé noční hře, neboť se dětem podařilo najít všechny svatojánské mušky, byl čas jít do hajan a připravit se tak na poslední táborové ráno, kdy se ještě mohlo zabojovat o kredity.

 

www.rajce.idnes.cz/kctwoodcraft/album/11-den-bradavice-skola-car-a-kouzel-lt-celoznice-2023