12. DEN - Čtvrtek

14.07.2023 12:11

Propršené předposlední táborové ráno začalo v osm hodin ráno rozcvičkou, následovala ranní hygiena a slaná snídaně v podobě rohlíku s pomazánkou. Jelikož programem na dopoledne byla závěrečná zkouška z výuk, nikterak nám nevadilo, že venku prší.

Zkouška NKÚ (Náležité Kouzelnické Úrovně) byla rozdělena do několika okruhů, kdy na otázky odpovídaly úplně všechny děti, ale za kolej se odevzdávala pouze jednotná finální odpověď.

Krom výukových okruhů z Pyromancie, Bylinkářství, Magie síly a obrany a Starodávných run, bylo do otázek přidáno také pár okruhů ohledně znalosti tábora, a jak dobře děti znají naše vedoucí a instruktory a také vedení tábora.

Zkouška NKÚ byla poslední bodovanou celotáborovou hrou a po ní se vrhlo na zapisování posledních kreditů do studentských indexů, naposledy se obodovaly stany a do celkového hodnocení kolejí se započítala také zkouška NKÚ. A teď už jen vše spočítat a zjistit, které dítě získalo nejvíce kreditů v bodování jednotlivců a hlavně zjistit, která kolej vlastně vyhrála.

V průběhu odpoledne se hrály poslední hry v táboře, děti se naposledy převlékly do svých čarodejnických kostýmů a v nich se také vyfotily, po skupinkách i jednotlivě s vedoucíma, společná fotka nesměla chybět. Ještě před večeří se dětem rozdala trička s letošním táborovým motivem a focení proběhlo na novo. Jakmile jsme všichni byli v táborových tričkách, mohlo se přistoupit k vyhlašování jednotlivců, aby si děti mohly vybrat jednu z cen, které se pro ně mezitím připravily ven na stůl. Děti obdržely pamětní list v podobě vysvědčení a také se jim předal studentský index, aby se mohly podívat na poslední dopsané známky (kredity).

Závěrem večera bylo očekávané vyhlášení vítězné koleje, kterou se stala kolej LESUPÁN!

Nejen vítězná kolej, ale všechny ostatní byly odměněny dortem od naší kuchyřky Martinky. Sladká tečka byla připravena i pro oddíl starších Guču a pro vedení tábora. Poté se všichni přesunuli k táboráku, kde se zazpívaly táborákové písně a děti si tak mohly užít poslední večer tábora předtím, než se cinkla večerka. Jak už je zvykem, poslední písní je naše oblíbená ukolébavka, kterou zpívají všichni dohromady.

 

www.rajce.idnes.cz/kctwoodcraft/album/12-den-bradavice-skola-car-a-kouzel-lt-celoznice-2023