2.DEN - Pondělí

03.07.2023 22:53

První táborové pondělní ráno protkané hvizdem ptáků probudilo děti do prosluněného dne. 

Po ranní rozcvičce a potřebné hygieně se děti vrhly na snídani v podobě kakaa a bulky s medovým máslem. Posilněny nezbytnou energií se tak mohly připravit na první závod s názvem HODINA LÉTÁNÍ NA KOŠTĚTI, kdy se dětem rozdala košťata v barvě jejich kolejí a postupně prolétaly na koštěti lesem a plnily dané úkoly. Ve zbývajícím čase před obědem se dotvářely erby, prapory a hymny zadané předchozí den. 

V odpoledním klidu děti provětraly zásobu našich deskových her.

Okolo třetí hodiny se všichni odebrali na nedaleké fotbalové hřiště v Čeložnicích, kde na ně čekala celotáborová hra plná taktiky a soustředění, která opět vyžadovala létání na koštěti, což se naučili v ranním závodě. Nejednalo se o nic jiného než o FAMFRPÁL!

Famfrpál hrály vždy dvě koleje proti sobě, dnešní den to byla kolej Dráporys(1) vs Stromovýr(2) a Vlkohouf(3) vs Lesupán(4). Úkolem střelců bylo prostřelit Camrálem jednu ze tří obručí a zajistit tak týmu potřebné body pro výhru. Střelci, označení fáborkem, to ovšem neměli tak jednoduché, neboť mohli být vybiti balónem zvaným Potlouk. Potloukem po nich mohli střílet pouze obránci. Jak možná víte z knih a filmů, do hry v určitou dobu vzlétá také Zlatonka, která může pořádně zamíchat výsledky. 

Děti se vrátily zpět na večeři: HOT DOG, po níž se opět oblékly do svých kouzelnických kostýmů a byly tak připraveni na večerní hlavní nástup. Na něm přednesly své kolejní hymny.

Jako večerní program následovala oblíbená šátkovaná. Po večerní hygieně a převlečení do pyžamka děti usínaly za zvuku naší oblíbené táborové ukolébavky.

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/2.DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_2023