3. DEN - Úterý

06.07.2023 10:55
Úterní táborové ráno začalo společnou rozcvičkou všech kolejí dohromady. Po snídani se dětem vysvětlil dopolední program a profesoři se i s dětmi po jednotlivých kolejích rozešli na své výuky.
Dětem se na výuce vysvětlují základy Pyromancie (ohně), Bylinkářství, Magie síly a obrany těla (jednoduché cviky na workoutovém hřišti), Starodávné runy. Součástí je také výroba kouzelnických hůlek. Vše, co se děti na jednotlivých výukách naučí, se jim zaznamenává do jejich studentských indexů (žákovská knížka) a také to dále využijí při určitých závodech.
Po obědě a odpoledním klidu se dětem před odchodem na hřiště do Čeložnic rozdávala velmi oblíbená svačina v podobě vanilkové a čokoládové zmrzliny. Poté, co děti dorazily na hřiště, kde na ně čekalo nachystané famfrpálové hřiště, rozdělily si potřebná označení pro hru a první bodovaný turnaj mohl započat. Hra velmi rychle odsýpala, neboť si všechny děti hru vyzkoušely v předchozím přátelském zápase. Putovní pohár, který může vyhrát kterákoliv kolej, vyhrála při tomto zápasu kolej Lesupán a zůstává jí tak do dalšího zápasu,kde ji může obhájit.
Po večeři se dětem na nástupu sdělil večerní program a rozdala pošta. Poté, co se děti přeslekly z kouzelnických kostýmů do sportovního oblečení, vydaly se nahoru na louku, kde na ně čekala hra s názvem BERTÍKOVY FAZOLKY. Principem hry bylo přinést fazolku do soupeřova kruhu v co největím možném počtu. Velmi svižná a nově upravená verze Fazolačky se dětem velmi líbila.
Přijemně unavené, přeslečené v pyžamku a s vyčištěnými zoubky, zakončily děti tento den poslechem táborové ukolébavky.

 

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/3.DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_202/album