4. DEN – Středa

06.07.2023 10:58

O půl osmé ráno se táborem rozezvučel budíček a všechny děti, co ještě nebyly vzhůru, se vybalily ze svých spacáků a dostavily se na ranní rozcvičku. Po snídani byl pro děti připraven zajímavý závod už svým názvem: ZKOUŠKA EXPERIMENTÁLNÍCH ELIXÍRŮ. Celý závod spočíval v tom, že se dětem nalil vzorek kouzelného lektvaru, po jehož vypití se dostavil vedlejší efekt. Děti tak běhaly závod např. po čtyřech, opatrně po zadu, se zalepeným okem, s klacíkem přivázaným za nohu, s papírovou kuličkou pod krkem, s obráceným trikem nebo celou dobu houkaly jako sova nebo se pleskaly po čele.

Po svačince se děti vydaly do lesa na tvořivou hru s názvem TAJEMNÝ HRAD. Z přírodního materiálu měly za úkol postavit hrad, který bude co nejhezčí a nejoriginálnější. Všechny hrady jsou nafoceny a ohodnoceny do celotáborové hry.

Odpolední předpověď počasí hlásila déšť a tak se pro děti připravila první část hry ZLATÁ ŠIŠKA. Děti se shromáždily ve Velké Hodovní Síni a byl jim vysvětlen princip hry: je potřeba nasbírat ingredience na výrobu zvláštního lektvaru. Ingredience v podobě barevných lístečků byly rozmístěny na čtyřech místech blízko tábora. Která kolej přinese všechny ingredience jako první, vyhrává. S posledním přineseným lístečkem spadla z nebe první kapka a všechny děti se shromáždily v jídelně na deskové a karetní hry.

Dle předpovědi počasí jsme byli nuceni upravit program, a tak se pro děti pipravil ČARODEJNICKÝ BÁL ve Velké Hodovní Síni. Pouštěly se písničky na přání, ale také oblíbené dětské písně s taneční choreografií, kterou si vzaly na starost naše vedoucí a instruktorky. Pro malé tanečníky musel ale bál jednou skončit, aby se mohli uložit ke spánku a nečerpat dostatek energie.

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/4.DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_202/