5. DEN - Čtvrtek

07.07.2023 17:46

Probuzení do deštivého rána přineslo začátek dalšího táborového dne. Déšť naštěstí netrval dlouho a  děti se mohly připravit na výúkové dopoledne pod vedením profesorů daného předmětu. Opět se tedy probíralo Bylinkářství a Starodávné runy, Pyromancie, Magie síly a obrany. Výuka byla v polovině na chvíli přerušena, aby se dětem rozdala svačinka.

Jelikož předchozí den nedovolil dokončit hru s názvem ZLATÁ ŠIŠKA, čtvrteční odpoledne bylo dost času hru dokončit. Ze sesbíraných ingrediencí se musel udělat lektvar přesně dle receptu. Do lektvaru děti přidávaly např.listy vichru (máta), kuklu vodní víly (nakrajená okurka) nebo drcený vápník z nefritu (šumivý vitamín). Lektvar děti dokáže ochránit před jedovatími houbami. Ty chrání zlaté šišky, rozmístěné po lese. Po vypití ochranného lektvaru bylo úkolem přinést co nejvíce zlatých šišek, aniž by se vás jedovatá houba dotkla. Vítězství z první části této hry (sběr ingrediencí) obhájila kolej Dráporys.

Po hlavním nástupu a dřívější večeři se děti odebraly na nedaleké hřiště v Čeložnicích, aby se zahrál druhý oficiální zápas ve Famfrpálu. Držitelem putovního poháru je čtvrtá kolej LESUPÁN a otázkou je, zdali dokáže vítězství obhájit. Hra ubíhala mnohem svižněji, neb si děti osvojily pravidla hry a mnohem více taktizovaly, využívaly Potlouky k sestřelení střelců z koštěte a pravidelně střídaly hráče v hřišti. Kolej LESUPÁN titul obhájila a vracela se tak do tábora s putovním pohárem v ruce.

Jelikož se po návratu z hřiště již pomalu ale jistě začalo stmívat, nezbývalo než se převléct do pyžama, vyčistit si zuby a uložit se ke spánku.

 

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/5.DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_2023/