5. Den - Je zapotřebí oběti

09.07.2021 12:17

5. DEN

I když celou noc propršelo, děti se probudily do relativně suchého rána. Po snídani se opět táhlo na mapě, kde se již některým rodům podařilo zkompletovat dostatek komponentů k tomu, aby vypluly z prvního ostrova na druhý, který je, co se týče zisku, bohatší. Dopoledním programem byla hra zvaná Obětování dobytka, kde se děti musely dostat do kruhu, který byl strážen slepými strážci, vybrat si jedno ze zvířat, a to obětovat jednomu z pěti bohů, o kterém si myslely, že tuto oběť přijme (každý bůh přijímal jinou oběť, např. Odin přijímal koně, Thor zase prase atd.).

Odpoledne bylo pro děti jedno velké překvapení, když se usadily kolem stanů a čekaly, co bude. Zpoza stanů totiž přiběhl muž a z dálky přišli další čtyři muži ve vikingské zbroji, ruští Varjagové, a začali spolu bojovat! Vše byla předem připravená scénka od kluků z týmu Adorea, kteří našim dětem až z Olomouce přijeli ukázat, jak mají správní vikingové vypadat. Po pár ukázkách si kluci děti rozdělili do dvou skupin, aby je naučili obratnosti, ale především to, jak se správně bojuje a brání.

Na večer byla pro děti připravena hra Rozbouřené moře. Pro tuto hru si děti musely vyrobit loď, do které se všichni vlezou a můžou tak vyplout na moře. Jejich úkolem bylo zdolat nástrahy moře v co nejkratším čase. Děti si vedly velmi obstojně a časové rozdíly byly minimální. Jelikož den utekl rychle, hned po hře se všichni odebrali na večerní hygienu a do stanů spát.


 

https://kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/Vikingove_-_Legendy_severu_LT_-_5._Den/