6. DEN - Pátek

09.07.2023 12:28

Páteční ráno se děti probudily do dne, kdy na ně čekal velmi nabitý program. Hned po snídani jsme si začali děti svolávat na závod nazvaný LEKCE PAMĚŤOVÝCH KOUZEL. Šlo o tradiční pamatovací závod, kdy děti běží po známé cestě a snaží se zapamatovat si co nejvíce obrázků.

Po svačince se zahrála hra s názvem ČÁRY MÁRY ZLATO FUČ, ve které se dětem rozdaly pytlíčky se zlatem a jejich úkolem bylo na jednotlivých stanovištích zlato vsadit a vyhrát co nejvíce. Profesoři, oblečení do kostýmů a rozmístění v blízkosti tábora, s dětmi hráli kosty, karty, ruletu, vsázelo se na kamínky nebo na nejvyšší kartu z balíčku. Dopoledne uběhlo jako voda a nastal čas oběda.

Okolo čtvrté hodiny se děti shromáždily ve velké hodovní síni, kde jim byla rozdána závodní čísla, která se zapsala k jejich jménům. Následovala totiž hra SHÁNĚNÍ ŠKOLNÍCH POMŮCEK, ve které děti běhaly po lese a snažily se najít a zapamatovat si co nejvíce názvů daných školních pomůcek. Háček byl pro děti v tom, že jejich číslo nesměl vidět vedoucí střežící tyto názvy. Děti se kryly za stromy, čupaly si a schovávaly se jedno za druhé.

Po večeři byl na programu dne TROLLÍ ZÁVOD, kdy se děti po jednotlivých kolejích seřadily za sebe do řady a jejich úkolem bylo po jednom běžet pro vodu k nedaleké ,,studánce“. Po cestě zpátky musely děti přizpůsobit rychlost tomu, aby vody donesly co nejvíce, a k tomu dětem na cestě zavazeli trollové, kteří se jim pletli pod nohy a strkali do nich, aby je o nějakou tu kapku vody připravili. Závod probíhal prakticky jako štafeta.

Jelikož byl program opravdu nabitý, všichni se velmi rádi zamuchlali do spacáčků a uložili ke spánku.

 

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/6._DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_2023/