7. DEN – Sobota

09.07.2023 19:34

Oproti předchozímu dni byl celý sobotní den velmi klidný. Po ranní hygieně a po snídani se děti připravily na ranní závod s názvem ZAŘÍKAVADLA. Každý z vedoucích měl na stanovišti tři jazykolamy pro tři věkové kategorie. Děti měly určitý čas na to si jazykolam přečíst a zapamatovat, a potom bezchybně říct. Děti jsme posílali na trať s trochu větším časovým intervalem mezi sebou, aby se nám na stanovištích netvořily fronty.

Ukázka jazykolamů: Na cvičišti čtyři svišti piští.

                             Od poklopu ku poklopu kyklop kouli koulí.

                              Jiří řeže dříví z dřínu, třista řízů za vteřinu.

Ještě před obědem se děti dozvěděly, že se odpoledne vydají na výlet do Prasinek. Vedoucím se předal seznam  věcí, které si mají děti pobalit a co vše si nachystat. Po obědě si děti pobalily spacáky a karimatky, a nachystaly je na jídelní stoly. Ty se i s večeří později přivezou na místo, kde budou přespávat, ať se s tím děti nemusí tahat.

Trasa, po které děti šly, byla asi deset kilometrů dlouhá. V průběhu měly dost času na to, aby vyplnily malou herní knihu, která pro ně byla vytvořena. V knize se dozvěděly, že musí zlomit jistou kletbu tím, že splní všechny zadané úkoly.

Okolo půl sedmé dorazily děti na místo, kde přečkají noc. Tam se jim dovezla již zmiňovaná večeře a spacáky. Na místě bylo pro děti připraveno ohniště a opékáčky, na kterých si děti poprvé mohly opéct špekáčky. Ke špekáčkům dostaly chleba, i hořčici nebo kečup. Vyčerpáni výletem, rozmístily se, aby měl každý okolo sebe dost místa, poslechly si ukolébavku v podaní vedoucích a mohly v klidu usínat za zvuků lesa.

 

kctwoodcraft.rajce.idnes.cz/7._DEN_-_BRADAVICE_Skola_car_a_kouzel%2C_LT_Celoznice_2023/