9. DEN – Pondělí

12.07.2023 18:59

Již druhé pondělní ráno, co se děti v táboře probudily, přineslo v předpovědi možné přeháňky a bouřky, a tomu se taky podřídil táborový program. Hned po snídani byl v plánu další famfrpálový turnaj, neboť možný déšť byl hlášen až na brzké odpolední hodiny.

Děti se opět přesunuly na hřiště do Čeložnic, kde se kolej Lesupán snažila obhájit již třetí vítězství ve famfrpálovém turnaji. Do finále se dostala kolej Stromovýr s obhájci titulu Lesupánem. Po napínavém zápase však Lesupán prohrál a novým vítězem a držitelem putovního poháru se tak stala kolej Stromovýr. Po vyčerpávajících zápasech se děti vrátily na oběd zpět do tábora.

V odpoledním klidu měly děti čas si odpočinout a připravit se na výuky po jednotlivých kolejích. Profesoři si koleje opět prohodily, aby se tak pomalu ale jistě dostalo na všechny děti ze všech kolejí. Jelikož předpověď počasí bohužel nezklamala a odpoledne bylo protkané přeháňkami, výuka dětí se několikrát přerušovala, aby se děti schovaly do tábora, aby nepromokly. Výuka se tak protáhla až do večeře. Po ní následoval hlavní nástup, kde se dětem sdělil program na následující den, rozdala se jim pošta a děti si také odhlasovaly, který film se ten večer bude promítat. Nejvíce kuliček jako hlasů nasbíral film Hotel Transylvánie 4: Transfománie a ten se jim také pustil.

Závěrem dne byla dlouho očekávaná Stezka odvahy, kdy nám děti chodí po dvojicích stejnou cestou, jakou běhají závody. Jediný rozdíl je, že je tma a všude jsou rozmístěny svíčky. Některé děti si šly lehnout rovnou po filmu a jiné úspěšně stezku absolvovaly.

 

www.rajce.idnes.cz/kctwoodcraft/album/9-den-bradavice-skola-car-a-kouzel-lt-celoznice-2023?