9. den

17.07.2021 23:59

Deváté táborové ráno bylo pro naše děti poněkud mokré, neboť celou noc opět propršelo. Hra, která byla v plánu na dopolední program, se přesunula na odpoledne, neboť jsme potřebovali, aby nám louka vyschla. Dopolední program tak ovládla hra s názvem Bingo, která byla všem dětem velmi dobře známa. Naši vedoucí a instruktoři si pro děti připravili zábavnou verzi této hry, ve které nejen, že hlásili čísla, která se vylosovala, ale snažili se tato čísla dát do hádanek, aby i tak jednoduchá hra byla pro děti zajímavá. Např. číslo 51 ukryli do hádanky, že se jedná o nejhorší známku ve škole a zároveň nejlepší známku ve škole. V tomto duchu se zahrálo několik kol této hry, kde odměnou pro děti byly velmi oblíbené sladkosti.

Po poledním klidu se děti společně odebraly na louku, kde na ně čekala hra – Vikingská abeceda. Jednalo se o runovou abecedu, kterou jsme přidělali na kolíky, které se zapíchly do země. Úkolem dětí bylo najít kolík s vyvolaným znakem rychleji než děti z ostatních rodů. Vždy vybíhalo jedno dítě z daného rodu a při startu byly kolíky natočeny tak, aby na ně děti neviděly. Na pomoc byl dětem na vrchu hracího pole umístěn papír s danou runovou abecedou.

Hned poté, co přišly děti z louky do tábora, následovala hra ,,Spoutání vlka Fenrira‘‘, ve které bylo cílem splést řetěz z jednotlivých částí ukrytých v nejbližším okolí tábora. Jednotlivé části řetězu byly: zvuk kočičí chůze, ženský vous, kořen hory, medvědí cit, rybí dech a ptačí sliny – věci neuvěřitelné, aby byl řetěz co nejsilnější. Jakmile se dětem podařilo najít všechny obálky s těmito částmi, seřadily se do řady po rodech a jednotlivě vybíhaly na trasu. Zde na ně čekaly dvě překážky v podobě vedoucího či instruktora, se kterým musely zahrát kámen-nůžky-papír. Vyhrál ten rod, který spletl nejdelší řetěz.

Večerem se nesl zpěv dětí od táboráku, děti přednesly své dokončené příběhy z minulého dne, nesměla chybět ani oblíbená Partička, kterou rádi pro děti hrajeme.