1. Den

01.07.2019 21:13

Neděle 30.6. 2019

 

Příval ohromných červnových bouřek přinesl rozsáhlé povodně, které způsobily zatopení střední Evropy. Na místech, kde jsme byli zvyklí vídávat silnice, pole, louky a ruch měst, se najednou rozléhala ohromná vodní plocha. Nad hladinou se tyčily jen věže kostelů, továrních komínů, koruny vysokých stromů a elektrické vedení. Přeživší nacházeli útočiště v horách a pohořích, které díky zvýšené hladině vody vytvořily ostrovy.

 

 

Robinsonův Deník, Zápis 1. den Neděle 30. 6. 2019

 

Po katastrofických událostech předchozích dnů jsme se rozhodli založit záchranný tábor pro přeživší rozsáhlé povodňové katastrofy. Počin to byl čistě preventivní, netušili jsme, zdali se někomu podařilo uniknout vodě, ale již nedělní dopoledne přineslo naší humanitě ovoce. Rozbouřené vlny začaly od rána vyplavovat spoustu trosečníků.

Pro udržení morálky v těchto těžkých časech jsme trosečníky rozdělili do čtyř kmenů, ve kterých se dozvěděli informace o chodu tábora a způsobu, jak spolu budou soutěžit. Prvním úkolem trosečníků bylo se ubytovat a seznámit se po obědě s prostředím jejich nového útočiště.

V průběhu první celo-táborové hry si jednotlivé kmeny vybojovaly materiál na výrobu kmenové vlajky, varianty exotických názvů svého kmene, bubínek, který jim posloužil při skládání kmenového pokřiku pro utužení kolektivu a jako poslední dostal každý trosečník šatek v barvě svého kmene.

Žlutý kmen si vybral název Fufu-Apari, v překladu chytrý jednorožec. Červený kmen si vybral název Fufu-Viveros, v překladu chytré lamy. Modrý kmen si vybral Moto-Samburu, v překladu vysmátý lemur. A poslední zelený kmen si zvolil Moto-Nuku, což znamená vysmátá kosatka.

Po večeři si kmeny navzájem předvedly své kmenové názvy, vlajky a svými pokřiky tak zahájily první slavnostní táborák tohoto roku.

 

ODKAZ NA FOTKY

 

UPOZORNĚNÍ: některé informace v článku jsou smyšlené, nadsazené nebo expresivně zabarvené, aby zapadaly do tématiky tábora. Všechny vaše děti se mají skvěle, jsou v suchu, nehladoví a rozhodně je nevyvrhl rozbouřený oceán! :) :)