10. Den - Úterý

12.07.2017 20:22

Tábor se probral po deštivé noci do deštivého rána, proto se děti věnovaly po snídani tvořivosti. Vyráběly si z moduritu bájné mýtické postavy jako medůzu, fénixe, pegase, kyklopa, minotaura, kentaura atd. Výsledky vypadaly báječně.

Pak následovala druhá etapa ze včera započaté hry Argonauti. Oddíly měly za úkol doplout ve svých lodích na pět stanovišť, kde za správně zodpovězené hádanky dostaly surovinu. Ve třetí etapě pak měly ze získaných surovin upéct na ohni chlebové placky, které pak degustační porota ochutnala, ohodnotila a ocenila.

Po večeři následovala noční hra bludičky. Jenže k této hře je zapotřebí tmy, které se nám ještě nějakou tu chvíli nedostávalo, vyplnili jsme čas čekání na její příchod přetahováním se s lanem. Nejdříve soupeřily jednotlivé oddíly na tři vítězné a poté všechny děti proti vedoucím. Chudák vedoucí Berťa doplatil na zlomyslnost svých kolegů, kteří se domluvili, že jakmile se přetahování odstartuje, všichni pustí lano a nechají ho proti celému táboru samotného. Pochopitelně že skončil na zemi, ale můj nápad to nebyl xD. Potom co se Bertík posbíral ze země a oprášil se, už byla docela tma a mohlo se vyrazit na zmiňovanou hru bludičky. Děti mají za úkol bez baterek najít všechny vedoucí a získat jejich podpis. Ti je jako bludičky sem tam navedou bliknutím baterky. Jak hra dopadla netuším protože se právě teď hraje.