11.den - Nigerie

14.07.2016 23:11

Už se nám to krátí a počasí jako by nám to chtělo dát najevo. Nás ale nějaký ten deštíček nerozhodí, navíc v Africe jak takovýhle nečas přímo vítaný. Středeční ráno se děti probudily do Nigerie.

Po snídani se děti vrhly na přípravu na večerní slavnost. Vyráběly si své rituální masky a hudební nástroje. Během celého dne pak vymýšlely vlastní kmenový tanec hudebně doprovázený na bubínky. Kreativní druh programu se protáhl až do oběda.

Když si naši badatelé dostatečně odpočinuli v odpoledním klidu, mohli se pustit do závodu Afrika cros, který se předchozího dne musel zrušit díky nepříznivému počasí. Na fábory vyznačené trase bylo několik stanoviští zaměřené na střelbu z luku, praku, vzduchovek a dále hod oštěpem. Na tyto disciplíny se děti předchozí den připravovaly, aby jejich výsledky byly co nejlepší.

Po večeři jsme se shromáždili v jídelně, kde jsme započali večer kmenovými tanci jednotlivých expedic. Předvádění masek a kmenových nástrojů bylo ohodnoceno a započteno do celo-táborového hodnocení. Abychom si udrželi energickou a hopsavou náladu, pokračovali jsme až do večerky diskotékou.

 

S.K

 

ODKAZ NA FOTKY.

 

ODKAZ NA VIDEO