12 -13. den - Senegal / Mali

15.07.2016 22:25

Čtvrtek

Čtvrteční den se náš tábor přemístil do Senegalu, a jelikož se počasí stálo neumoudřilo, trávili jsme den v teple a suchu jídelny.

Dopoledne se pro velký ohlas znovu započal turnaj ve hře Ubongo

Odpoledne jsme čas trávili u hry Městečko Palermo a to celo-táborově, což u téhle hry nebývá zvykem.

A na konec dne si mohly děti po večeři vyrobit dle vlastní fantazie věcičky z moduritu.

 

Pátek

Konečně! Konečně přišlo to, na co jsme čekali. Nemám na mysli poslední den tábora, to ani zdaleka, všiml jsem si, že nejen mě, ale i spoustě dětem je z téhle skutečnosti úzko. Například právě teď, když píšu tenhle článek, vidím z okna Berťu, jak ho hlouček jeho oddílových dětí objímá a když se rozhlédnu z okna, o kousek dál vidím, že u dalších oddílů je tomu podobně. Ten konec si začínáme uvědomovat všichni, ale zatím nejsme smutní, spíš si to snažíme užít do poslední minuty. To, na co jsme čekali a to, o čem jsem na začátku odstavce mluvil, bylo, že nám konečně vysvitlo sluníčko. Konečně jsme mohli po třech dnech opustit jídelnu a vyrazit se rozhýbat ven. A přesně to jsme taky udělali hned po snídani.

                Bojovka Dobití základního tábora se konala v lese nad táborem ve vytyčeném úseku. Každá expedice měla za úkol někde v tomhle úseku založit nenápadný tábor, ten uchránit a nejlépe zničit tábory ostatních expedic. V expedicích si pak rozdělili role, neboli si určili, kdo je jaká bojová jednotka. Např: mačeta, ozbrojený jeep, stan červeného kříže, kalašnikov, masai, rez, mina atd. Princip  setkání dvou protivníků byl něco jako kámen nůžky, protože každá jednotka měla svá specifika, koho může zničit a kdo může zničit ji. Klíčovou jednotkou byl masai, kterého může zničit úplně každý, ale on jako jediný muže zničit základní tábor (pokud ho najde).

                Po posledním obědě a posledním odpoledním klidu se udála poslední bojovka tohoto tábora. Tématická hra s názvem Safari, spočívala v lovu zvířat, které představovaly barevné papírky rozházené po louce. Barva rozdělovala zvířata podle druhu a vzácnosti. Děti se musely vyhýbat při lovu predátorům, lvům, tygrům a hyenám. Dále se v areále pohybovali strážci parku, kteří kontrolovali lovecké průkazy, jestli nemají prošlou platnost a jestli lovci neloví chráněné druhy.

                Právě teď se schyluje k poslednímu hlavnímu nástupu, kde se vše vyhodnotí a ukáže, která expedice pracovala nejlépe a nejusilovněji. I na ty, co se neumístí nejlépe čeká plno krásných cen a to nemluvím o spoustě zážitků, které si povezou domů.

                Po nástupu nás čeká poslední slavnostní táborový oheň. Pak poslední ukolébavka a poslední usínání.

 

S.K

 

ODKAZ NA FOTKY