4. den - Keňa

06.07.2016 22:50

    Ve středu ráno jsme se všichni probudili v oblasti zvané Keňa. Opět den ubíhal ve svých zaběhlých intervalech. Budíček, rozcvička, ranní hygiena, snídaně, dopolední výuka, oběd, odpolední klid….

    Dominantní bojovou hrou dnešního dne se stala Sibiloi. A to proto že byla hrou jedinou. Naši badatelé se uvědomili, že i když je příroda kouzelná a má vše do detailu naplánované, tak přece jen nepočítala s jedním zásadním faktorem ovlivňující její kouzla. Je to lidstvo samo. Díky působení lidské existence na planetě se rapidně zmenšují stavy některých ohrožených druhů. Proto se do situace pokusili vložit naši badatelé a pomoci tak rozšířit řady krokodýlů v Keni. Museli se dostat do hnízda krokodýlů tak, aby neohrozili ani sebe ani krokodýly, a posbírat jejich vejce, bezpečně je dostat do inkubátoru, aby tak zaručili přežití celého jednoho vrhu.

    Na závěr dne proběhl pamatovací závod, který se počítal jak do bodování jednotlivců, tak i do bodování expedicí. Takže byli všichni řádně motivováni a ve správné sportovní náladě. Ale i nejrychlejší nohy vám v tomto závodě nezaručí vítězství. Jde o rovnováhu těla a ducha. Závodníci si musí zapamatovat 32 obrázků, které byly rozmístněny po okruhu. Po doběhnutí do cíle je z hlavy nahlásili zapisovačům/kontrolorům.

    Den už se zešeřil, a tak náš kolektiv včetně kuchařek, údržbáře a herního konzultanta zazpíval dětem pro lepší spánek a krásné sny píseň: Ukolébavka pro Kubu a Lenku.

S.K.

 

dodatek: zítra se pokusím zpracovat nějaké videa. ovšem nic neslibuji řeším kompatibility notebooků a programů a nevím co vyřeším

 

ODKAZ NA FOTKY