4. Den - Středa

07.07.2017 09:01

      Dnes ráno nás probudilo slunce a doprovázelo nás pak téměř celý zbytek dne, kromě večera kdy nám trošku zapršelo.

Po snídani, aby ten den krásně utíkal, čekal táborníky závod s názvem Stezka bohyně Athény. Ve kterém nešlo v první řadě jen o rychlost ale spíše o cvičení paměti. Závodníci měli za úkol zapamatovat si třicet pět tematických obrázků rozmístěných po trati.

        Závod jsme měli svižně za sebou a už tu byla další celo-táborová hra Olymp. Oddíly měly za úkol získat od šesti kladných bohů stavební materiál. Potkat se s bohem není jen tak, kór když se vám snaží utéci a ke všemu tomu vás nahání čtyři záporní bohové války, kteří se vám snaží vzít život. I když jsem bůh (spousta lidí to o mě tvrdí i v civilním životě) s nadlidskými schopnostmi, měl jsem co dělat, abych těm malým lidičkům zdrhl.

        Po odpoledním odpočinku, když děti nabraly dost sil, se konaly na čeložnickém hřišti olympijské hry.  Děti soutěžily ve třech věkových kategoriích v pěti disciplínách (hod diskem, Hod oštěpem, trojskok, běh těžkooděnců, hod na cíl).

        Po vynikajících boloňských špagetách k večeři proběhlo ještě dobývání mapy a promítaní filmu Asterix a Obelix. Někteří nám po náročném dni u filmu usnuli a museli být přeneseni do stanu.