5. Den - Čtvrtek

07.07.2017 18:04

                Dnes se dětem po včerejším náročném dni nechtělo příliš vstávat, ale nakonec, i když s menším přemlouváním, vstali všichni, na rozcvičku se hold musí.  Dnešní den pro táborníky nebude nijak odpočinkový, protože toho máme v plánu hodně.

                Po snídani čekal na děti štafetový závod, který byl našlapaný soupeřivostí. Po oddílových pokřicích vyběhli první čtyři běžci z každého oddílu. Pak už nešlo slyšet vlastního slova přes hlasité povzbuzování a burácení.

                Po závodě následovala bojovka Théby (boj o vlajku). Princip byl jednoduchý, ukrást vlajku jednomu ze tří nepřátelských stanovišť. Provedení už tak jednoduché nebylo, dostat se do kruhu o poloměru tři metry, který hlídají obránci, není jen tak snadný oříšek, ale docela tvrdý para ořech. Děti se ale ničeho nezalekly a bojovaly do posledních sil.

                Když vydané síly nabraly obědem a odpoledním odpočinkem, startoval už další závod s názvem Aristotelova zahrada. Oddíly se seřadily na startovní čáře, potom Bubák zakřičel název obrázku, který měli běžci za úkol najít na louce, a děti vyběhly. Najít obrázek nebylo jen tak snadné, protože to nebyly jen tak jednoduché obrázky. Při jejich tvorbě jsme totiž využili toho, že je čeština nádherný jazyk plný dvojsmyslů. Takže když dítě hledalo například: ,,Kájin buben“ objevilo se na obrázku bříško jedné naší těhotné vedoucí Káji, která tuto narážku brala se zdravým humorem.

                Dále byla na řadě bojovka - Poznej sílu nepřítele, kdy se děti vžily do role špionů a měly se za úkol vplížit do blízkosti nepřátelských skladů a zapamatovat si stav jejich bojového arzenálu. Sklady byly hlídané pochodující hlídkou.

                Po večeři proběhlo klasické dobývání mapy, a když už se nad lesem pořádně setmělo, byla tu dobrovolná výzva pro odvážné, stezka odvahy. Nezalekli se ani ti nejmenší a nakonec se zúčastnili úplně všichni. Na štěstí se nám nikdo v lese neztratil, a pokud jo, tak to zjistíme ráno XD.

 

ODKAZ NA FOTO