5. Den

05.07.2019 20:41

Robinsonův Deník, Zápis 5. den Čtvrtek 4.7. 2019

 

 

Dneska to nebudu natahovat, neboť mám dva dny zpoždění se psaním zápisků a vy jste jistě nedočkaví, co ta vaše drobotina vyvádí.

 

První aktivitou našich trosečníků pro dnešní den byl závod s názvem ,,zamiř a pal“. V tomto závodě děti využily nabyté dovednosti z předešlého dne. Jak už jste mohli odhadnout z názvu, šlo o střelbu z praku, luku a vzduchovky, kterou včera tak úpěnlivě trénovaly. Dále proběhl turnaj s velkým Mikádem mezi kmeny, který sklidil velký úspěch, se kterým jsme až nepočítali. Uprostřed tábora byly rozmístěny čtyři hnízda Mikáda s jedním rozhodčím. Každý kmen byl rozdělen na dvě družstva, která pak soupeřila s družstvy ostatních kmenů. Cílem bylo odebrat co nejvíce špejlí, aby se zbylé ležící ani o píď nepohnuly. Po odpoledním klidu proběhla celotáborová hra s názvem Souhvězdí Robinsona, jejíž cílem bylo trosečníky seznámit s hvězdnou oblohou, souhvězdími a způsobu, jak je na obloze najít. Hvězdy trosečníci nacházeli na hřišti, kde je sbírali a vylepovali na noční oblohu tak, aby poskládali určitá souhvězdí. Jejich snahu jim hatily černé díry, které jejich hvězdy nenávratně polykaly. Po ukončení hry zbývalo do večeře ještě trochu času, a tak jsme si zahráli par menších her. Po výborné večeři bylo ještě příliš mnoho světla na další celotáborovou hru s názvem Noční obloha, a tak jsme vyběhli na louku, abychom tam započali nejmilovanější hru tábora… šátkovanou. Jakmile krajinu zahalila tajemná tma, odstartovali jsme již zmíněnou hru – Noční obloha. Kmeny si zvolily z vlastních řad jednoho navigátora, který podle hvězdné mapy navigoval zbylé členy svého kmene. Ti pomocí baterek rozsvěceli jednotlivé hvězdy v souhvězdí na noční obloze, kterou představoval velký kus kartonové desky s otvory. Pravděpodobně vám o hře více napoví fotografie než můj neohrabaný popis.

 

ODKAZ NA FOTKY

 

UPOZORNĚNÍ: některé informace v článku jsou smyšlené, nadsazené nebo expresivně zabarvené, aby zapadaly do tématiky tábora. Všechny vaše děti se mají skvěle, jsou v suchu a rozhodně nehladoví. Také se omlouvám za mizernou fantazii našeho vedení, která se projevuje při nazývání her. Jestli se ještě nějaká hra bude jmenovat „Robinsonův…..“ tak končím.