6. den - Jihoafrická republika

09.07.2016 16:06

Páteční ráno se badatelé probudili v Jihoafrické republice. Po každodenních ranních povinnostech se expedice vrhly na Netradiční závod. Jeho netradičnost spočívá v humorem odlehčených disciplínách na jednotlivých stanovištích. Pro příklad jich pár uvedu: hod rýčem, řvaní do trubky, plivnutí do dálky, jazykolam atd… Nejoblíbenější disciplíny byly ksichtíky (viz. Foto.) a řvaní do trubky, kde měli děti za úkol napodobit například šílenou krávu. V závodě se hodnotil nejrychlejší čas a body dosažené za splnění disciplíny.

Po obědě a odpoledním klidu se odehrála celo-táborová bojová hra Království Lesotho. Naši průzkumníci se museli dostat přes Jihoafrickou republiku do království Lesotho. V království se mluví vlastním jazykem a jejich moto je:  ,,khotso, pula, nala“, což znamená: ,,mír, déšť, blahobyt.“ A právě toto heslo museli po překonání nástrah a prokličkování mezi celní správou nahlásit do vysílačky, aby získali razítko do pasu a mohli se tak dostat do Johanesburku.

A jako poslední dobrodružství toho dne se odehrála noční bojovka Mys dobré naděje. V ohraničeném lesním úseku byli rozmístněni vedoucí s baterkami a představovali majáky. Děti byly rozděleny do skupinek po dvou a měly za úkol najít všechny majáky bez baterek a v daném pořadí. Kdo objevil všechny majáky a měl je správně popořadě zapsané do kartičky, mohl se vrátit do tábora.

Po večerce nebylo slyšet nic jiného než chrupkání, protože naši badatelé dobře věděli z hlavního nástupu, že mají před sebou náročný den.

 

S.K.

 

ODKAZ NA FOTKY