7. Den Sobota

13.07.2020 20:26

 Ve sobotu ráno jsme se všichni probudili v oblasti zvané Madagaskar. Opět den ubíhal ve svých zaběhlých intervalech. Budíček, rozcvička, ranní hygiena, snídaně, zábava, oběd, odpolední klid….

K temátice madagaskaru se vyborně hodila hra ,,Ekosystémy”, která proběhla dopoledne. Úkolem našich expedic bylo najít co nejvíce zvířat, a to buď krokodýla, pakoně, fosu nebo žirafu. Jenže aby uživili jednoho pakoně potřebovali k němu dvě trávy, a aby uživili dvě trávy potřebovali čtyři vody. V každém ze čtyř ročních období, které určovala tematická hudba, měla každá suroviny jinou bodovou sílu, tudíž děti musely být chytří a sbírat zrovna to, co v tu dobu bylo nejsilnější. Po uplynutí čtvrtého období skončil rok a tedy i hra.

V Zambii a Zimbabwe jsme zahráli oblíbenou hru z minulých let Ubongo. A nakonec jsme zakončili den v Somálsku ve kterém jsme si vyzkoušeli rybolov.  Na závěr děti dokoukali pohádku z předešlého večera.

Den už se zešeřil, a tak náš kolektiv včetně kuchařek, údržbářů a herního konzultanta a bohužel i bubáka zazpíval dětem (tak jak to děláváme každý večer) pro lepší spánek a krásné sny píseň: Ukolébavka pro Kubu a Lenku.