9. Den - pondělí

12.07.2017 20:21

Oddílům se v truhlách nahromadilo hodně mincí, tak hned po snídani proběhlo dobývání mapy, která vypadá už pěkně zastavěně. Dokonce se z moře vynořilo dalších osm ostrovů, na kterých mohou stavět další metropole.

Do oběda probíhala bojová hra 300 bitva u Thermopyl. Děti se měly za úkol dostat na místo po léta nazývané granátiště, které bránili vedoucí.  Uprostřed byly dva ešusy s nápisem děti a vedoucí, ve kterých se hromadily lístečky zastupující životy. Zezačátku byl plnější ešus s ukořistěnými životy dětí, ale jakmile děti došly na to, že všichni pohromadě jsou silnější než vedoucí, začaly obléhat mýtinu hromadnými útoky a už se jejich ešus s pronesenými životy jen plnil. Nakonec děti zvítězily nad vedoucíma o pouhých pět lístečků.

Po odpoledním klidu započala tří-etapová hra Argonauti. V její první části měly děti za úkol si vyrobit loď, do které by se vešel celý oddíl. U lodi se hodnotila pevnost, provedení a celkový vzhled. Další etapy jsme museli odložit díky nepříznivému počasí. Tak jsme zbylou část dne strávili úklidem tábora a hraním her v jídelně.