Den čtvrtý: Déšť

08.07.2015 23:35

Dobrý, konečně trochu chladnější večer. Noční bouře včerejšího dne se naší základně naštěstí vyhnuly obloukem a my se tak mohli všichni vklidu vyspat bez toho, abychom museli řešit nějaký problém s větrem nebo vydatným lijákem. Déšť se nám sice nevyhnul, ale přišel až odpoledne a nebyl zdaleka tak silný, jako v noci. Kvůli tomu jsme museli malinko překopat program, ale to nám vůbec nevadilo, protože se díky tomu konečně ochladilo a to se nám hodí do programu víc, než ta úmorná vedra.
Ráno tedy začalo rozcvičkou a posledním výukovým dnem a zároveň plněním zkoušek z toho, co se za tři dny dokázali naučit. A věřte, že všichni byli úspěšní. Což nás potěšilo, protože jsme se báli, aby dětem po školním roce nevadilo, že se zase musí něco učit i o prázdninách :) Někteří si dodělávali poslední úkoly ještě v odpoledním klidu po obědě.
Na odpoledne byla připravena velká hra, ale počasí nám to neumožnilo. Byl tedy zařazen plán B. Hra v jídelně s názvem tanková bitva. Prostě se vytvořila hra na papír, děti si vyrobily tanky z kartonů a pak se na hrací ploše pomocí hrací kostky posouvat a likvidovat tanky soupeřů. A jak se krásně fandilo :)
Večer jsme využili chladnějšího ovzduší v jídelně a uspořádali jsme nefalšovanou diskotéku. Všichni se náramně bavili. Vedoucí si vytvořili různé převleky a DJ Bubák to roztočil na plné obrátky. Vzhledem k tomu, že na konci všichni volali: "Přidat, přidat" Počítáme s tím, že se bude tento program muset zopakovat. Ale až potom, co si zahrajeme konečně u táboráku na kytaru.
Den utekl jako voda. Teď už všichni spí tvrdým spánkem, aby nabrali síly na zítřejší den.
Z táborové základny Poľana píše Komanč a fotky vkládá Steen :)

 Fotky z dnešního dne jsou na odkazu ZDE