Den devátý: Záchranná mise

13.07.2015 23:52

Budíííček! To naše vojíny tahá z vyhřáté postele každý den v 7:30 a jinak tomu nebylo i dnes. I když se všem možná nechtělo, nakonec vstali, aby po dlouhé noci na rozcvičce rozhýbali svá ztuhlá těla. Pak hygiena, čistění zoubků, ksichtíků a tradičně snídaně. Po ranním zažitém rituálu na vojíny čekala bojovka-Evakuace zraněného vojáka. Dostali rozkaz, aby se po rotách dostavili podle mapy na místo určení, kde byl napaden spojenecký útvar. Když dorazili, zjistili, že už je pozdě útvar zachránit a k tomu bohužel jeden z výbuchů zasáhnul i roty samotné. Tady přišli na řadu specializovaní medici, kteří upotřebili své znalosti ze školení. Každá rota měla dvě zranění hlavy, dvě zranění nohou, dvě zranění ruky, jednoho zranění očí a jednoho v bezvědomí. Medici si vzali na starost obvazování krvavých ran, fixování zlomených končetin a nakonec vytvořili ze svých vlastních mikin a dvou dlouhých větví provizorní nosítka pro vojína v bezvědomí, kterého museli dopravit na základnu. Tady se ukázalo, jak v rotách umí pracovat jako tým, protože díky svým utrženým zraněním není příliš snadné nést nosítka. Nicméně se všichni úžasně činili a vojíni v bezvědomém stavu byli zachráněni.

Po odpoledním klidu se odehrál branný závod, který prověřil fyzickou zdatnost vojínů. Disciplíny závodu byli následovné: probíhání překážkou z pneumatik, skákání přes švihadlo, dřepy, lanová lávka, plazení se pod ostnatým drátem a pochopitelně museli závod zaběhnout v co nekratším čase. Po úžasné večeři špagety s kuřetem na sýrové omáčce si vojíni šli zahrát na louku svou oblíbenou hru šátkovanou.

Když se začalo stmívat, čekala na vojíny poslední bojová hra tohoto dne a to Nepřítel před branami. Jejím principem bylo se dostat nepozorovaně do základy, která byla hlídána. Vojíni museli proklouznout mezi strážemi a nenechat se zastřelit. Způsob zastřelení byl simulován výkřikem čísla, které měl každý vojín na čelence. Až na patnáct jedinců se dostali do základny všichni.

 

 

Fotky ZDE