Den dvanáctý: Závěr

17.07.2015 00:05

Tak už se nám to krátí, člověk by ani nečekal, že už zítra je poslední den tábora a pozítří nám děti odjedou zpátky do svých domovů vstříc novým prázdninovým dobrodružstvím. Myslím si, že zahájit prázdniny táborem byla dobrá volba.

Zrána všechny čekal den sportovních turnajů. Děti si vytvořily týmy a soutěžily v přehazované, fotbálku, který se odehrával netradičně na dně vypuštěného bazéna. Průběžně se týmy střídaly a kdo zrovna nehrál, tak fandil. Soupeřivá sportovní atmosféra byla cítit ve vzduchu.

Odpoledne čekala děti bláznivá olympiáda plná roztodivných disciplín. Stanovišť bylo hned několik, např. jazykolamy, hádanky, hod rýčem, křičení do trubky, kde měly děti za úkol napodobit nějaké zvíře, třeba šílenou krávu a podobně. 

Po večeři se udály ještě nějaké zápasy ze sportovního turnaje, aby byla tabulka kompletní a posléze se rozjela dětmi milovaná diskotéka, o které toho není moc co psát, prostě se děti bavily, skákaly a jančily.

Tímto dnešním článkem bych se s vámi čtenáři chtěl rozloučit, protože je to poslední článek, který sem dám. Zítra budem dlouho do noci balit táborový materiál, a proto nebude čas na psaní. Tak vám ve zkratce napíši, co děti čeká zítra.

Ráno po snídaně na děti bude čekat úplně poslední bojová hra, která ještě naposledy zamíchá s bodama a může rozhodnout, která rota se jak umístí v závěrečném hodnocení. Bude to „Boj o vlajku“. Každá rota si najde místo pro svou základnu, kterou ohraničí kruhem. Součástí každé základny bude vlajka, zásoby vody, jídla a tajné materiály. Úkolem je dostat se do kruhu dřív, než budou útočníci ťaplí obránci, a ukrást ostatním rotám vlajky. Vlajka se ale může ukrást poté, co rotám zmizí zásoby vody, jídla a tajné materiály. Myslíme si, že tahle bojovka dokonale prověří vojenský výcvik rot, jejich fizickou zdatnost a schopnosti se maskovat, plížit a taktizovat.

Po posledním obědě a posledním odpoledním klidu se děti budou balit, aby byly připraveny na sobotní odjezd. Po poslední večeři na děti čeká vůbec poslední hlavní nástup, kde proběhne vyhodnocení celotáborové hry a zjistí se, která rota byla nejlepší, proběhne taky vyhodnocení jednotlivců a hodnocení pořádku v ubikacích. Děti si za své zásluhy domů odvezou jistě zajímavé ceny. Po tom všem proběhne závěrečný táborák, kde si naposledy společně posedíme a zazpíváme.

Loučím se tedy s vámi čtenáři. Bylo to nádherných čtrnáct dní a bylo mi ctí s Vašimi dětmi pracovat, protože každé z nich je úžasný originál, což jistě každý z Vás ví nebo aspoň doufám, že tomu tak je. Přeji všem těmhle malým človíčkům dětství plné kouzelných okamžiků, jaké jsme se jim snažili vytvořit my, protože se z nich stávají vzpomínky a ty jsou jedny z nejdůležitějších věcí v životě každého člověka. Tím bych chtěl přejít k poslednímu poděkování.

Děkuji všem, kteří se podíleli na existenci tohodle tábora. Bez nich by to nešlo. Byli jste všichni úžasní. Velké dík velitelům rot Jardovi, malé Káji, Šišmimu, velké Káji, Tomovi, Kačííí, Lukášovi  i jejich zástupcům Dalči, Elišce, Terez a Vikimu. Děkuji jim za to, že se o děti starali a sdíleli s nimi jejich radosti i smutky po domovu. Děkuji našim holkám v kuchyni, Janči a Olince, které nám po celou dobu výborně a kvalitně vařili, asi jsem zase přibral. Děkuji naší zdravušce Monči, která vytáhla z dětí tři tatrovky klíšťat a tišila jejich bolístky. Děkuji našemu údržbáři Adamovi, který spravil vážně vše a Bořek stavitel by před ním mohl blednout závistí. Děkuji Martince za korekci mých článků a za podporu :). Největší dík si ale zaslouží Hlavní velitel Bubák, který měl celý tábor na povel, připravil bezvadný program pro děti a celou tu dobu držel nervy na uzdě. Udělal toho pro děti opravdu hodně, důkazem toho je spousta předchozích kvalitních táborů, které doufám, že budou pokračovat. Díky, Kubo.

Mějte se blaze

Steen

 

FOTKY ZDE