Den jedenáctý: Bojovky

16.07.2015 23:28

 

Omlouvám se za neaktuálnost příspěvků. Nicméňě je náročné připravovat program, zařizovat chod tábora, a pak ještě po večerech třídit fotografie a psát články. Proto se to dnes pokusím napravit a přidám i nějaké to video. Takže se pohodlně usaďte  a čtěte…

Dopoledne se vojíni účastnili mise „Zničení muničního skladu“, která se moc líbila jak velitelům, tak vojínům. Úkolem každého vojína bylo umístit nálož na muniční sklad tak, aby ho nikdo z nepřátelských obránců nezlikvidoval. Nálož byla simulovaná formou nálepky s obrázkem dynamitu. Vítězila rota s největším počtem náloží na muničním skladu. V odpoledním klidu na svačinu čekalo na vojíny překvapení v podobě pizzi, po které se jen zaprášilo, sem tam to vypadalo jako jeden z těch katastrofických scénářů, ve kterých se slétají hejna sarančat na úrodu nešťastných farmářu stím rozdílem, že naše kuchařinky byli rády, že dětem chutná.

Dopolední mise nesla název „Zjisti sílu nepřítele“, ve které se vojíni vžili do role špionů, jejiž úkolem bylo zjistit stav munice, materiálu a palebné síly nepřátel. Na každém z osmi stanovišť byla jedna stráž a tři kartičky se stavem zásob, jež si vojíni museli zapamatovat a stav nahlásit na hlavní základně svému veliteli. Stráž se mohla pohybovat jen po své trajektorii jako když hlídá objekt, nesměla otáčet hlavou. Vojíni mohli být zastřeleni výkřikem jejich čísla, které měli zepředu i zezadu na svém těle, a proto se museli dovedně maskovat. Jeden výstřel mazal jednu nahlášenou kartu.

Večer si vojíni zahráli hru ponorky, rybičky a nakonec svou oblíbenou šátkovanou.

 

 

FOTKY ZDE

VIDEO Z PUŤÁKU ZDE

KYŽ JSME VEZLI DĚTEM SPACÁKY NA PUŤÁK ZDE

BOJOVKA EVAKUACE ZRANĚNÉHO ZDE