Konec dobrý, všechno dobré

15.11.2015 17:12

Jako každá akce jednou začíná, stejně tak i každá končí. Nejinak je tomu v případě jakéhokoliv tábora a ten náš samozřejmě není vyjímkou. Každý tábor se připravuje mnoho měsíců. Od října se vymýšlí téma celotáborovky, dává se dohromady tým lidí, který se bude starat nejen o děti, ale i o jejich žaludky a taky o jejich zdraví. Jsme moc rádi, že máme již několik let stejný tým vedoucích, kuchařek i zdravotníka, protože pak se vše dělá mnohem líp, než kdybychom pracovali s naprosto cizíma lidma. Ostatně většina z vedoucích, včetně hlavního i jeho zástupce, vpodstatě s náma na táboře vyrostli od dětí, takže je známe naprosto perfektně. Tato parta se také schází i během roku a udržuje tak kolektiv pohromadě. Co víc si pořadatelé můžou při organizování tak stěžejní a náročné akce, jako je čtrnáctidenní letní tábor pro více než padesát dětí přát. V prosinci se připravují pozvánky, v lednu se posílají rodičům, roznáší se plakáty na veřejná místa. Koncem února se nám vracejí závazné přihlášky od rodičů, posílají se pokyny, od března přijímají platby, dotváří se program, řeší se nahlášení na hygienu, kontroluje se kvalita vody, připravuje se táborová základna. Pak přijde ten den, přijedou děti a za čtrnáct dnů je po všem. Zhodnotí se tábor, probere se, co se povedlo, co méně a z čeho je potřeba se do dalších let poučit. A v hlavě hlavního vedoucícho už kolují myšlenky na to, jakou celotáborovku udělat příště. Je to zkrátka takový koloběh, do kterého když člověk jednou vstoupí, jen těžko se z něj vystupuje. To prostě musí bavit. A my jsme rádi, že to ty lidi pořád baví. Protože bez nich by se takový tábor udělat nedal. A za to jim všem patří velký dík. I za to, že vše dělají ve svém volném čase, obětují svou dovolenou a to vše proto, že jsou přesvědčeni o tom, že letní tábor je skvělá volba pro trávení volného času dětí a vrací tak to, že sami díky tomu, že pro ně někdo dělal totéž, mají zážitky na celý život :)

 

Jsme také rádi, že máme naše věrné děti, které s náma jezdí pravidelně i ty, kteří se rozhodnou pro náš tábor vůbec poprvé. I díky jejich rodičům, kteří nám vždy věřili a své děti nám svěřili. V dnešní době to tak běžné není a my jsme za to moc rádi a vážíme si toho. A jediná odměna za to vše je pro nás zjištění, že se dětem na táboře líbilo, našli si nové kamarády, vrátili se se spoustou zážitků a třeba se i trochu něco naučili. Ale hlavně, že se nám příští rok objeví na seznamu znovu. O rok starší :) A taky nás stále přesvědčuje v dalším pokračování naší práce to, že je o náš tábor tak obrovský zájem, takže byť neradi, musíme po naplnění spoustu ze zájemců odmítnout, protože nemáme takovou kapacitu. Nechceme totiž dělat tábory o více dětech, než máme. Protože pak by to nemělo takovou atmosféru a ani by se děti mezi sebou nemohly tak poznat.

 

Děkujeme také našim čtenářům. Návštěvnost našich stránek byla velká a viděli jsme tedy, že zájem o táborový zpravodaj je. Rád bych všechny naše čtenáře tímto poprosil, pokud budou mít zájem, aby sem občas jen tak zavítali i mimo tábor. Protože sem ještě přihodíme úžasné fotky z konce tábora, závěrečného táboráku a společného focení rot i celého tábora. Hned, jak budou zpracovány, tak je tu zveřejníme. Dále pořádáme i nějaké aktivity přes rok. Různé soutěže, výlety, procházky po okolí. Určitě půjdeme na podzim přechod Pálavy, která bývá vždy nádherná, se spoustou her a soutěží a účastnit se můžou se svými dětmi i jejich rodiče, aby nás třeba jen lépe poznali.

 

Tak tedy, pro letošek z tábora až na fotky vše. Zůstávejte nám věrní i nadále a pevně věříme, že až v lednu vypustíme do světa pozvánky na další tábor, bude se plnit stejně rychle, jako ten, který byl právě před pár dny ukončen.

 

Velký dík i za vedení tábora všem Vám. 

 

Petr Kománek (Komanč)