Táborový zpravodaj díl 8

09.11.2014 22:13

Dobrý večer všem našim milým čtenářům, ať již pravidelně navštěvujících naše stránky, tak i těm, kteří sem zavítají jen občas. Čas se nám opravdu krátí a mílovými kroky se nám blíží definitivní konec našeho tábora, a tak i já se dnes přímo z Čeložnic hlásím dnes naposledy, protože poslední den bývá dost hektický, nehledě k tomu, že závěrečný táborák bude podle zkušeností končit později. Ale nebojte, o závěrečný díl nepřijdete. Jen už jej budu psát z pohodlí domova. A přidáme samozřejmě i fotky a možná i nějaké to video z posledních chvil. Tak pevně doufám, že sem i po návratu dětí domů někdo zajde. Tímto Vás tedy zvu a budu se těšit.

A teď k tomu, co se to dnes dělo pod pirátskou vlajkou. Ráno po budíčku a rozcvičce se u nás vyskytla úplavice. Ne, nebojte, žádná opravdová nemoc, ale hra s tímto názvem. Trochu jsme totiž podle pirátského tématu upravili hru Latríny. Ta se totiž vždy líbí a ani letošní rok nebyl výjimkou. V této hře mají jednotliví členové pronášet toaletní papír své přidělené a řádně namaskované hajzlbábě. Po území se ale pohybují průjmy. Jsou to vedoucí, kteří se snaží hráče zneškodnit ťapnutím. Těchto průjmů je několik druhů. Kromě klasického máme i oříškový, explozivní, nekonečný a podobně. Koho zastihne průjem, tomu je odebrán toaletní papír a musí si jít pro nový. Koho průjem postihne čtyřikrát, ten prohrál. Ale nemusí tomu tak být. Na stejném území se totiž pohybuje i zácpa. Vedoucí, který toaletní papír rozdává. Zácpu je ale v tom případě zase potřeba chytnout. No, prostě se u této hry pobaví úplně všichni. A protože byl dnes trochu posunutý budíček a hra tím pádem začínala později, tak se protáhla až do oběda. Po obědě si ještě členové pirátských jednotek dodělávali zkoušky, které jim chyběly. Za ty pak dostávají nejen hodnosti a přívěšky na krk, ale i zlaťáky, které potřebují do celotáborové hry.

Jakmile si všichni své zkoušky doplnili, byl připraven střelecký souboj. Vytvořili jsme družstva po třech. Ty museli proběhnout vyznačenou trasu přímo v táboře, zalehnout ke vzduchovkám a do kříže sestřelit protihráče v podobě sklopných terčů. Kterému družstvu se podařilo sestřelit více terčů na straně protivníka, to vyhrálo a postoupilo do dalšího kola. Takto se utkaly jednotky navzájem každý s každým. Je to vždy program na celé odpoledne a poslední kolo se muselo dostřílet až po večeři. Poté se tábor uklidil a mohlo dojít k pravé a nefalšované bitvě pirátských lodí. Naštěstí ne pomocí děl a pušek, ale ponoškovými patrony. Těmi to nebolí. Znovu tím byly využity lodě, které si jednotky vyrobily již na začátku tábora. Bitva to byla veliká.

Za chvíli už tedy bude večerka. Samozřejmě až po zpěvu závěrečné ukolébavky. A co je v plánu na zítra?  Na to si počkejte do příštího vydání našeho zpravodaje. A třeba si vemte na klín vaše ratolesti, pokud je teda ještě unesete, a můžete při čtení posledního dne zjistit, jestli celou tu dobu ve svých zápiscích nekecám :D

Jak jsem tedy již zmínil, naposledy se z Čeložnic pro tyto stránky hlásí Komanč, video stříhá a fotografie vkládá Steen :)

 

Video ze hry Lov ryb