Táborový zpravodaj díl 9

09.11.2014 22:09

Dobrý nedělní podvečer všem Vám, kteří čekáte na slíbený poslední zápisek z našeho tábora. Těch čtrnáct dní uteklo jako voda kolem pirátské lodi a veškerá posádka se vrátila do svých domovů po úspěšné plavbě širým mořem. Ke svým rodinách a do svých pelíšků. Ale abychom měli zpravodajství z našeho tábora kompletní, je mou povinností tady ještě popsat, co se dělo poslední dva dny. Tak tedy vzhůru na to :)

Poslední den každého tábora bývá tradičně trochu hektický, obzvláště má li se v rámci celotáborové hry nalézt na závěr poklad na neznámém místě. To byl důvod pro to, aby se děti přesunuly do lesa a začaly hledat indície, které jim ještě chyběly k tomu, aby zjistily, kde že se ten poklad může nacházet. Ty byly rozneseny po lese. Pirátské jednotky se rozběhly do lesa
a začala mela. Tady se totiž opravdu lámal chleba. Protože až tato poslední hra rozhodovala o celkovém vítězi celotáborové hry. A taky to podle toho tak vypadalo. Všichni se snažili být co nejrychlejší. Jen byla ještě potřeba si s indícemi pohrát a trefit správné místo, na kterém je poklad zakopaný. Nakonec se to podařilo všem jednotkám a ta obrovská radost po návratu do tábora byla nepopsatelná. Snad se nám co nejdříve podaří doplnit video i z této krásné a dojemné chvíle. Tím se tedy uzavřela celotáborová hra. Ale ještě nebyl úplný konec. Po částečném sbalení a vysprchování dětí přišlo na řadu tradiční vyhodnocení celého tábora. Jak by řekl klasik: kdo první byl, kdo poslední. O to přece vůbec neběží... Ale tak trochu přeci jen ano. Pro všechny byly připraveny ceny za tu vytrvalost i za snahu. Všichni navíc dostali glejt o přijetí do pirátského stavu. Na závěr jsme měli připravená krásná trička se znakem a nápisem našeho tábora, ostatně jako tomu bylo vloni. A když nám počasí znemožnilo uspořádat závěrečný táborák venku, tak jsme poslední večer trávili v jídelně. Jen ještě jednu maličkost bych tu zmínil. Závěrečnou společnou ukolébavku. Ta nám totiž rozbrečela půlku tábora. On ten poslední večer v kruhu těch, s nimiž jsme trávili čtrnáct dnů dobrodružství, srandy i těch méně radostných chvil při pláči a stesku po rodičích, to se pak vše spojí. A my jsme rádi, že nám spousta táborníků nakonec říká, že by chtěli ještě nějakou tu dobu zůstat. Je to zkrátka stejné každý rok. Na začátku by chtěli domů a na konci chtějí zůstat.

Sobota bývá také tradiční. Co jiného se totiž dá dělat, než velký úklid, balení a dopolední odjezd. Nejdřív se ale musí všichni vyfotit, aby byla nějaká památka. No a pak už jen slzičky dojetí a setkání se s těmi nejbližšími.

Skončil tedy tábor, který byl tentokrát připraven na pirátské téma. Co bude příští rok je ve hvězdách. Ale my budeme doufat, že tak, jako tomu bývá poslední dobou pravidlem, se setkáme za s co nejvíce našimi táborníky znovu.

O děti v oddílech se starali vedoucí:

1. Kája Foltýnová a Jarek Handlíř

2. Martin Šišma a Kája Gajarová

3. Tomáš Polách a Kateřina Procházková

4. Radim Urbánek a Lukáš Šimek.

O plnost a spokojenost žaludků všech pirátů se snažila naše kuchařká dvojka Jana Nováková a Ola Škrobáková

Dále spolupracovali: zdravotnice Monika Chovancová, pomocník k programu Standa Košulič, údržbář Radek Veselý, hospodářka Martina Bučková, zástupce HVT Petr Kománek a Hlavní vedoucí Jakub Buček. 

Tímto si dovolím všem těmto lidičkám poděkovat za to, že ve svém volném čase byli ochotní přijet a celých čtrnáct dnů se starat o plynulý chod tábora. A za nás všechny chci poděkovat i Vám, rodičům, kteří jste se rozhodli poslat děti k nám na tábor. Moc si toho vážíme a snažíme se, aby se všem u nás líbilo co nejvíce.

Tak tedy, to je pro letošní rok vše. Ještě přihodíme nějaká ta videa a fotky do galerie. 

Naposledy se loučím s přáním příjemného zbytku léta a snad zase příští rok naviděnou.

Fotografie přidány ZDE